Bach in the street

Klassisk musik, streetdans och hiphop-beats möts i prisbelönad familjeföreställning.

 

Bach in the street är en musikalisk och kulturell fusion, dynamisk och fängslande för alla åldrar. Här möts street dance och klassisk musik i en allvarlig och samtidigt lättsam föreställning. Föreställningen tar upp frågor om liv och död och undersöker vad det innebär att fly och finna ett nytt hem.

 

I föreställningen medverkar två av Sveriges främsta artisterna inom sina respektive genrer: Violinvirtuosen och Bachspecialisten Semmy Stahlhammer som är förste konsertmästare vid Kungliga Operan, och streetdansaren Maele Sabuni – hyllad dansare som vunnit flera prestigefyllda priser och även uppträtt i schlagerfestivalen.

 

Maele och Semmy är födda i Sverige och barn till flyktingar. Semmy bär på ett judiskt arv och Maele kongolesiskt. I Bach in the street delar de en berättelse om att ärva och bära minnen, att fly, rotas i ny jord, hitta sin plats och hur olika kulturer kan få en människa att växa.

 

Bach in the Street har vunnit pris för ”Best Small Ensemble” i Yamawards – en internationell tävling för produktioner för barn och unga.

 

Medverkande

Violinist & Bachspecialist

Semmy Stahlhammer


Dansare & koreograf

Maele”Reeflex” Sabuni

 

Eftersamtal

Efter föreställningen har du möjlighet att ställa frågor och prata med Semmy och Meale.

 

Speltid

30 minuter

 

Arrangör

Kungsbacka Teater i samarbete med Rum för Dans

 

 

29 september, kl 15:00