Graffitimålning från Urban Summer-festivalen Öppen konstvägg utanför Fyren_foto Kristina Axelsson Martin Lundgren leder workshops i graffiti_foto Kristina Axelsson

Ny konstvägg utanför Fyren

Många ungdomar har efterfrågat en plats där man kan måla graffiti. I sommar blir det möjligt när en öppen konstvägg kommer på plats utanför Fyren. Hit kan man komma och måla graffiti och andra konststilar.

Redan hösten 2016 lämnade ungdomar förslag om en graffitivägg till kommunen under förslagskampanjen Barbrobetalar.

Nu genomförs förslaget i form av en tillfällig vägg som ska stå på plats utanför Fyren under sommaren. Väggen ska bland annat användas för workshops i graffiti. Invigningen av väggen blir 17 juli klockan 17.

Victor Lindstrand var 13 år när han lämnade förslaget om en graffitivägg och är nöjd över att väggen äntligen är på plats.

– Nu får vi någonstans att måla och slipper åka till Mölndal eller Göteborg, säger han.

En annan av ungdomarna som röstade fram förslaget om en graffitivägg är Martin Lundgren. Han ska nu leda workshops i graffiti vid konstväggen.

– Det är kul att det lönat sig att lämna förslag till kommunen, säger han. Nu ska jag fungera som en vägledare för de som kommer och målar och hoppas att jag kan vara en förebild.

Under sommaren ska den tillfälliga konsten fotograferas och tanken är att det ska resultera i en utställning på Fyren eller Elektronen under hösten och vintern.

Marianne Bartholdsson är ungdomskonsulent i Kungsbacka kommun och har arbetat med att få igenom förslaget om en graffitivägg sedan 2016.

– Det känns fantastiskt att det äntligen blir en öppen konstvägg här i Kungsbacka. Det här visar att vi i Kungsbacka tänker nytt och vågar, säger hon.

Kontakta gärna