Foto: Lanbit

LANBIT - e-sportevent som lockar hundratals

10-13 maj är det dags för e-sporteventet LANBIT i Kungsbacka ishall. LANBIT arrangeras för tolfte gången och brukar locka hundratals e-sportentusiaster från hela landet.

Ett stort antal ungdomar i samarbete med Kungsbacka kommun står bakom eventet. Några har varit med ända sedan starten.

Jonatan Eklund, 25 år, är en av veteranerna bland ungdomarna som jobbar med LANBIT. Som arrangör har han inte tid att spela så mycket själv under eventet, istället är det den sociala biten som lockar.

– Jag får göra det jag brinner för och göra det för andra som uppskattar det. De som kommer delar samma intresse och det gör det lätt att träffas. En del kanske hade suttit hemma ensamma annars.

Det är cirka 50 aktiva ungdomar som tillsammans med kommunens ungdomskonsulenter arbetar med förberedelserna under hela våren och över 60 volontärer under eventet. De är uppdelade i grupper med olika ansvarsområden som säkerhet, aktiviteter, ljus- och ljudproduktion, media/pr, e-sport, nätverk och tekniskt support.

500 datorplatser, turneringar och scenaktiviteter

LANBIT är Västsveriges största återkommande LAN och erbjuder nästan 500 platser. Det blir turneringar i spelen Rocket League 2vs2, Overwatch 4vs4, Hearthstone 1vs1, Playerunknown´s: Battleground´s duo, Counter-Strike Global Offensive 5vs5. Dessutom blir det scenaktiviteter och tävlingar. Behöver man lämna skärmen en stund är det bara att promenera över till Kungsbacka simhall, eftersom entré till badet ingår för alla deltagare.

Kungsbacka kommun är ansvarig arrangör för LANBIT och bistår med handledning, personal, lokaler och infrastruktur. Eventet kan genomföras tack vare samarbete med ett stort antal ideella krafter och flera olika aktörer från näringslivet.

 För mer information och bokning av biljetter besök www.lanbit.se

Kontakta gärna