Var med och påverka!

Idag startar höstens kampanj av Barbrobetalar!

Barbrobetalar har funnits sedan 2005 och är ett forum för ungdomsinflytande. Varje termin kan du som är mellan 14–20 år och som bor eller studerar i Kungsbacka kommun lämna förslag på förbättringar i kommunen. Nu är det dags för årets höstkampanj! 

Var med och påverka!

Ungdomskonsulenter och utvecklare i kommunen kommer att vara ute i skolorna och kampanja under hela oktober. Du kan lämna förslag på förbättringar och/eller rösta på förslagen som har kommit in. De förslag som får flest röster går vidare till ett rådslag med kommunens politiker. Gå till Barbrobetalar - lämna förslag och rösta

Kampanjen pågår i alla skolor 1–28 oktober. Rådslaget är den 14 november klockan 18 på kulturhuset Fyren. 

Sedan Barbrobetalar startade har kommunen genomfört många förslag. Läs mer om Barbrobetalar och vad kommunen har genomfört

Snacka med andra och kom på rådslaget!

Nedim Kirlic, utvecklare på förvaltningen för Kultur & Fritid, är en av de ansvariga för Barbrobetalar sedan 2013. Han förväntar sig engagemang från ungdomar för saker som de tycker är viktiga för dem. Han lyfter fram att du som ungdom ska prata med vänner och andra unga så att de röstar på förslagen – och det är framförallt är viktigt att komma på rådslaget i november. 

– Det är superviktigt att ungdomarna kommer på rådslaget med politikerna. Det är där de verkligen kan vara med och påverka och ha en dialog kring förslagen, säger Nedim.

 

Kontakta gärna 

Nedim Kirlic, utvecklare
0300-83 78 50
nedim.kirlic@kungsbacka.se