","author":" ","author":"

Riksdagspolitiker träffade Kungsbacka ungdomsråd

I tisdags träffade riksdagspolitiker Kungsbacka ungdomsråd och fick ta del av kommunens arbete med ungdomsdemokrati, inflytandeforumet Barbrobetalar och arbetet mot våldsbejakade extremism.

Politikerna i konstitutionsutskottet arbetar bland annat med demokratifrågor och var därför intresserade av att veta hur vi jobbar i Kungsbacka.

Kungsbacka ungdomsråd var på plats för att berätta vilka frågor de driver och hur det kom sig att de började engagera sig i samhällsfrågor.

– Jag träffade unga förebilder i det som då var Barbrobetalar-gruppen och därifrån växte mitt engagemang, säger Alice Åkerlund, ordförande i Kungsbacka ungdomsråd.

Ungdomar har ganska mycket att säga till om

Ungdomarna berättade att det som gör att de har engagemang är att de får lära sig något nytt hela tiden och att de upplever att ungdomar har ganska mycket att säga till om. 

Politikerna fick även träffa ungdomskonsulent Jacob Leuchovius och utvecklare Nedim Kirlic som berättade om hur inflytandeforumet Barbrobetalar fungerar.

Mevludina Abazovic som samordnar kommunens arbete mot våldsbejakande extremism gjorde en presentation om hur vi arbetar i kommunen med de frågorna.

Vill du veta mer om Kungsbacka ungdomsråd eller själv var med? Här hittar du information:

Kungsbacka ungdomsråd

Kontakta gärna