Arthur Lopez_foto: Kristina Axelsson

Arthur – europeisk volontär i Kungsbacka

Arthur Lopez från Portugal gör europeisk volontärtjänst i Kungsbacka.

Arthur kom till Kungsbacka i januari. Här ska han under ett år göra europeisk volontärtjänst. Han kommer att arbeta med fritidsaktiviteter och projekt av och med ungdomar på förvaltningen för Kultur & Fritid. Utbytesprogrammet är ett Erasmus-projekt som heter G.I.V.E - Global Illimited Volonteering Energy. En mängd europeiska länder deltar. Projektet handlar om hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och social rättvisa.

"Musik och konst är universella språk"

Arthur är född och uppvuxen i Brasilen, studerar till arkitekt i Portugal och är även musiker. Han har alltid velat resa och se världen och fick upp ögonen för projektet som koordineras av Portugal.

–Jag gillade projektidén direkt eftersom jag är intresserad av social utveckling kopplat till olika kreativa uttryck. Musik och konst är universella språk, säger Arthur.

Arthur var sedan tidigare intresserad av Sverige, både vad gäller musik, konst och samhälle. Han kände bland annat till regissören Ingmar Bergman, musikern Jan Johansson och Sveriges arbete med jämställdhet.

–Sverige överträffar mina förväntningar, säger Arthur. Jag tycker att det är så tolerant och jämlikt som jag föreställde mig innan jag åkte hit.

Han kommer bland annat att handleda ungdomar inom musik och musikproduktion. Eftersom Arthur är singer-songwriter håller han även i gitarr-workshops. Huvudsakligen är han verksam på allaktivitetshusen Protonen, Galaxen och Elektronen.

Nu kan du söka europeisk volontärtjänst

Är du också intresserad av att åka ut i Europa? Just nu kan du som är mellan 18 och 30 år söka volontärjobb i Lissabon. Du hittar aktuella volontärjobb på facebooksidan EVS Kungsbacka.

Kontakta gärna