Foto: Katarina Strandberg

Vad vill du förändra? Nu startar höstens Barbrobetalar-kampanj

Vad vill du förändra i Kungsbacka kommun? Nu kan du som är mellan 14 och 20 år lämna ditt förslag och rösta på förslag i höstens Barbrobetalar-kampanj.

Nu har du som är ung i Kungsbacka kommun chansen att göra din röst hörd. Höstens Barbrobetalar-kampanj startar 29 augusti och pågår fram till 25 september. Då kan du lämna förslag på vad du vill förändra i kommunen eller rösta på andras förslag.

Lämna ditt förslag och rösta

Du lämnar förslag och röstar på Barbrobetalars kampanjsida. Om du bara vill rösta kan du sms:a förslagsnumret till 722 70. Inled meddelandet med BB och mellanslag. De förslag som får flest röster går vidare till ett rådslag med politiker och beslutsfattare.

Alla som är mellan 14 och 20 år och bor eller studerar i Kungsbacka kommun kan vara med och lämna förslag eller rösta.

Rådslag med politiker

De förslag som får flest röster går vidare till ett rådslag med politiker och beslutsfattare. Då kan du prata om ditt förslag, diskutera andras förslag eller bara lyssna. Höstens rådslag äger rum 26 oktober klockan 17 på Elektronen, Industrigatan 2a. Tiden och platsen kan komma att ändras fram till en vecka innan rådslaget.

Vill du veta mer?

Barbrobetalar är ett forum för ungdomsinflytande som funnits sedan 2005. Varje termin är det förslagskampanj. Barbrobetalar finns för att hjälpa dig att föra fram förslag till kommunens beslutsfattare – och få svar och resultat. Dessutom kan du söka pengar från Barbros bankomat.

Vill du veta mer om Barbrobetalar? Då kan du kontakta Nedim Kirlic, 0300-83 78 50, nedim.kirlic@kungsbacka.se