Foto: Kristina Axelsson

Urban Movie Night på lördag

På lördag visas film under bar himmel på Kungsbacka torg.

På lördag är det dags för Urban Movie Night – då visas film under bar himmel på Kungsbacka torg.

Storstadsfeeling på torget  – lounge med juicebar och DJ

Filmen visas runt klockan 21 när solen börjar gå ner. Men det blir mer än bara film. Redan klockan 19 startar underhållning med DJ Panthox och publiken kan hänga i loungen på torget där det serveras olika juicer och burritos.

 –Vi hoppas på att nå ut till en bred publik och göra något som intresserar många unga i Kungsbacka, säger Joel Georgy.

Tillsammans med Gabriella Ortiz och Sanna Ekman arrangerar han Urban Movie Night. Eventet är en del av Urban Summer, en festival som arrangeras av Kungsbacka kommun.

–Vi vill skapa en skön storstadsfeeling där alla kan trivas. Dessutom vill vi göra något som inte gjorts tidigare i Kungsbacka, säger Gabriella.

Hon utbildar sig till event manager i Borås tillsammans med Sanna Ekman. Nu tar de tillfället i akt att skapa ett event tillsammans i samband med festivalen Urban Summer.

Arrangemanget är gratis och öppet för alla. Vilken film det blir avslöjas inte förrän dagen innan, men det blir en prisbelönt film som knyter an till storstadstemat.

Har ni några tips inför kvällen?

–Kom i tid och ta med din bästa brassestol, säger Joel Georgy.

Eventet görs i samarbete med Kultur & Fritid, Kungsbacka kommun. Arrangörerna har fått pengar från Barbrobetalar, kommunens satsning på ungas projekt. Dessutom har de fått stöd från Unga arrangörer/Riksteatern i Halland och tidningen Norra Halland.

Här kan du läsa hela programmet för festivalen Urban Summer.