LAN-arrangörer. Foto: Kristina Axelsson Madelene och Gustav. Foto: Kristina Axelsson Mingel LAN-möte. Foto: Kristina Axelsson LAN-möte. Foto: Kristina Axelsson Foto: Lanbit

Unga arrangörer laddar för LAN

På höstlovet är det dags för evenemanget Lanbit Light som arrangeras för andra gången i Kollahallen. Då blir det e-sport i fyra dagar med flera hundra deltagande ungdomar. Bakom arrangemanget står en grupp unga e-sportentusiaster.

Arrangörsgrupp som välkomnar alla

I lördags träffades ett tjugotal unga arrangörer och några av kommunens ungdomskonsulenter på Elektronen för att gå igenom säkerhet, schema för de olika dagarna, aktiviteter och en mängd andra praktiska saker inför LAN:et.

Madelene Persson är en av de unga arrangörerna. Hon har varit med och organiserat LAN i kommunen sedan två år tillbaka.

– Det är en härlig stämning i gruppen och vi har en riktigt tajt sammanhållning. Alla är välkomna, både nya och de som har varit med förut och arrangerat, säger hon.

Gustav Dahlborg, en annan av arrangörerna håller med.

– Det är gemenskapen som gör att det är så kul. Och så stämningen under själva LAN:et när 200 skärmar är igång och hundratals spelar med varandra.

Arbete, ansvar och gemenskap

Bakom arrangemanget ligger ett gediget arbete och flera års erfarenhet av tidigare arrangemang. Alla arrangörer har olika uppgifter under eventet och är uppdelade i grupper efter ansvarsområden. Gustav är till exempel ansvarig för säkerhet, vilket innebär att han står i entrén, varvat med att patrullera runt i lokalen under eventet.

Men det är mycket som ska göras innan portarna kan slås upp 31 oktober. Bland annat uppbyggnaden inne i hallen dagarna innan, något som är både tungt och roligt, enligt Gustav.

Att alla ska trivas och att gruppen fungerar ihop är viktigt i arbetet med LAN:et. Sociala aktiviteter spelar stor roll för att skapa sammanhållning och efter mötet den här lördagen väntar en välförtjänt avkoppling i bowlinghallen för alla inblandade.

300 datorplatser, tävlingar och aktiviteter på scen

LANBIT Light erbjuder total drygt 300 datorplatser, varav några är placerade i ett separat E-sportrum med tystare atmosfär. Förutom e-sport blir det tävlingar och roliga aktiviteter på scenen som byggs upp i Kollahallen. Eventet är alkohol- och drogfritt, drivs utan vinstsyfte och är öppet för alla från det år man fyller 14 år. LANBIT Light är ett samarbete mellan Kungsbacka kommun och nätverket LANBIT. Biljetter till LANBIT Light går att köpa på LANBIT:s webbplats eller på Elektronen, Industrigatan 2a.

Kontakta gärna

Michael Herrmann, projektledare event
0300-83 45 93
michael.herrmann@kungsbacka.se